Boeken

De boeken ‘Geleidehond Yoko’, ‘+23’ en ‘Expeditie Ribbelroute’ zijn in verschillende formaten te bestellen. Als regulier boek zwartdruk, e-boek, luisterboek en als Daisyversie.

Cover Geleidehond Yoko

Geleidehond Yoko

In Geleidehond Yoko neemt schrijfster Annemiek van Munster haar lezers mee in de wereld van een slechtziende en haar geleidehond. Al sinds 2018 schrijft Annemiek ‘namens’ Yoko over alle avonturen die zij samen beleven (zie https://www.facebook.com/GeleidehondYoko). 

Duizenden enthousiaste volgers motiveerden Annemiek vervolgens om namens haar trouwe viervoeter een volledig boek te schrijven.

Geleidehond Yoko is een laagdrempelig en humoristisch, maar ook een uiterst informatief boek over leven met slechtziendheid en een geleidehond.

 

Geleidehond Yoko

Mijn geleidehond Yoko geeft mij vrijheid en veiligheid. Door haar ben ik zelfstandig en kan ik gaan en staan waar ik wil. Maar Yoko betekent zoveel meer voor mij.
Yoko ziet het leven als een grote uitdaging: een nieuwe situatie wekt haar nieuwsgierigheid, een foutje is een uitnodiging om iets opnieuw te proberen, schrik schudt ze van zich af en iedereen die ze tegenkomt benadert ze met evenveel enthousiasme. Yoko’s niet aflatende blijheid verdrijft mijn onzekerheid en mijn zware gedachten. Haar onbevangenheid inspireert mij om er altijd voor te gaan en het beste uit het leven te halen.

Hoe dit er in ons dagelijks leven uitziet? Dat beschrijft Yoko zelf op eigenzinnige wijze, grenzeloos eerlijk en met humor. Onbevangen en opgewekt vertelt ze over haar leven, waarin plaats is voor haar ongegeneerde gedrag als kledderherder, haar beste vriendje Pietermans, excuses voor haaruitval en oeioeioei-uitspattingen, haar jaloezie jegens mijn andere hulpmiddelen, het sarren van haar beste vachtvriendje Chanda (mijn eerste, inmiddels gepensioneerde geleidehond), haar aversie tegen frituurmandjes en nog veel meer. Oh ja, en ze schrijft natuurlijk ook over haar geleidewerk voor mij, haar slechtziende ‘vrouwtje’!

 

+23,
Een revalidatieproces in beeld

In ‘+23’ beschrijft Annemiek haar ervaringen tijdens haar revalidatieperiode bij Visio Het Loo Erf waar zij bijna een jaar verbleef om beter te leren omgaan met haar visuele handicap.

NB Een Daisyversie is alleen geschikt als men beschikt over een Daisyspeler. Alleen voor blinden of slechtzienden die het reguliere boek of het ebook aanschaffen is de Daisyversie gratis.

+23,
Een revalidatieproces in beeld

Een drukke baan, lieve vrienden, een paard en een studie; Annemiek heeft het er maar druk mee.

Ze is open, onhandig, gek op alles met een vachtje op vier pootjes, niet zo hip, een ramp in diëten en relaties, maar altijd nieuwsgierig en op zoek naar zichzelf.

Oh ja, en vanwege aangeboren staar is ze slechtziend. Hoewel haar zicht niet verder verslechtert, verandert haar ‘foutje’ gaandeweg van een onhandig obstakel in een hardnekkig probleem. Wanneer ze, gedesoriënteerd en oververmoeid, haar gezicht kapot valt op de stoep, wordt ze letterlijk met haar neus op de feiten gedrukt.

Haar levensstijl inclusief stelselmatig onderschatte handicap is niet meer vol te houden. Annemiek besluit deel te nemen aan een intern revalidatieprogramma bij Visio Het Loo Erf. In de maanden die volgen leert ze met haar beperking om te gaan.

Tijdens deze revalidatieperiode houdt zij een dagboek bij dat de basis vormt voor +23. Ze neemt je mee langs een weg met worstelingen, angsten, afscheid en de nodige bijslaapuurtjes, maar ook met zelfspot, vriendschap, gehandicaptengadgets en komische confrontaties. Op indringende wijze beschrijft Annemiek het proces van ontkenning naar erkenning, van haar visuele handicap maar vooral van haarzelf.

Expeditie Ribbelroute – Slechtziendheid in het dagelijks leven

‘Expeditie Ribbelroute’ is het vervolg op ‘+23’. Annemiek vertelt hierin hoe ze haar leven na haar revalidatieperiode weer oppakt. Hoe gaat zij om met haar slechtziendheid mbt werk, vakantie, hobby’s en vrienden? En ze verwelkomt haar geleidehond Chanda. 

Expeditie Ribbelroute

Diepe dalen doorgegaan, demonen verslagen, bergtoppen bedwongen: Annemiek staat klaar om haar nieuwe leven te omarmen. Bepakt met hulpmiddelen, meer inzicht in haar slechtziendheid en hernieuwde waardering voor zichzelf stort Annemiek zich in een leven waarin vrienden, geleidehond Chanda en poes Kees, de herinrichting van haar carrière en haar energiebalans wisselend om aandacht vragen.

Expeditie Ribbelroute is een verzameling columns en blogs die los van elkaar te lezen zijn, maar samen het vervolg vormen op het succesvolle debuut +23 – Een revalidatieproces in beeld. Waar Annemiek met haar eerste boek inzicht geeft in het acceptatie- en verwerkingsproces van haar slechtziendheid, geeft Expeditie Ribbelroute een beeld van hoe zij na haar revalidatieproces de stoeipartij in de jungle van het dagelijksleven aangaat.

Wederom herpakt Annemiek zichzelf en verlegt zij grenzen. Zij het dit keer ook tussen piranha’s en menselijke restanten, op een Oostenrijkse bergtop en in de sauna … slechts gehuld in een taststok.