Eind januari vertrokken Pieter en Annemiek richting Oostenrijk voor een fantastische wintersportvakantie met de Nederlands Visueel-gehandicapte Ski Vereniging (NVSV). Al 10 jaar geniet Annemiek van de geweldige reizen die de NVSV organiseert voor blinden en slechtzienden. Om een visueel beperkte veilig van de berg af te loodsen ski je elke dag met een ervaren begeleider die via een portofoon gedetailleerde aanwijzingen geeft. Annemieks dank aan de vereniging en de begeleiders is enorm. Wil je de NVSV steunen, kijk dan op www.nvsv.nl.

Over haar laatste reis met de NVSV naar Bramberg schreef Annemiek dit vermakelijke verslag:

Verslag Bramberg 2, 21-1 t/m 29-1

Na twee jaar was het eindelijk weer zover: op wintersport met de NVSV naar Bramberg! Schoolreisje, all over again! Vooraf was het voor iedereen nog even billenknijpen, omdat Oostenrijk een negatieve PCR-test eiste van alle Nederlandse vakantiegangers. Die onzekerheid was tot op een paar uur voor vertrek een flinke domper op de voorpret, maar na groen licht (opmerkelijk genoeg voor iedereen!!) waren we dat spontaan vergeten en zat de vakantiesfeer er meteen lekker in.

Allereerst werden we weer hartelijk welkom geheten door het fantastische personeel van het Smaragdhotel Tauernblick. Gelukkig bleek er weinig veranderd: Tauernblick is nog even subliem als altijd; heerlijk eten, behulpzaam personeel, luxe kamers en een sauna en zwembad die ondanks de corona gewoon open waren. Ook de bloedverziekende hitte in het hele hotel was weer als vanouds. Ons welkom was dus letterlijk heel warm.
Het hotel had strenge regels ten aanzien van Covid, mondkapjes waren verplicht als je je verplaatste in het hotel en bij het buffet moesten we witte handschoentjes dragen. De associatie met Mickey Mouse en Sinterklaas was snel gemaakt, maar alles voor de veiligheid.

Wonder boven wonder mocht iedereen meedoen aan de Brambergpret. En die pret was er in overvloed!
Bij de ene groep vlogen de grappen over geslachtsdelen over tafel, in andere groepjes was de humor van een wat subtieler niveau. Maar gelachen werd er volop, door iedereen!

Op de dag van aankomst sneeuwde het flink waardoor de meesten het gevecht met de piste en sneeuwvlokken lekker rustig op de Wennsergletsjer aangingen om het gevoel op de latten weer even goed te pakken te krijgen. Op de tweede dag verspreidde bijna iedereen zich in het skigebied bij Bramberg/Neukirchen. De weg naar Rettenstein was zo weer gevonden. Voor een kopje koffie, een lekkere lunch of gewoon om lekker even uit te puffen. Rond een uur of drie waren er ook aardig wat NVSV’ers te vinden bij Vierlauchen, het restaurantje bij het middenstation, voor een welverdiend biertje of wit wijntje na een dagje bikkelen op de piste.
Zoals altijd ging de hele groep ook een dagje naar de Gerlos Platte. En daar lijkt gewoon altijd de zon te schijnen. Overigens hadden we over het weer geen klagen, vijf aaneengesloten dagen genoten we met onze toet in de zon van het heerlijke kaiserwetter

Naast het vaste clubje Bramberggangers, waren er ook veel nieuwe gezichten! Een leuke jonge groep nam soepeltjes de titel ‘herrieschoppers’ van ons over en maakte lol tot in de late uurtjes. Enkele nieuwe begeleiders en leraren waren met vlag en wimpel geslaagd, zowel voor hun vaardigheden als voor hun persoonlijkheid ;). Naast skiën gaan ook steeds meer deelnemers snowboarden, en dat deden ze in onze groep verdraaid goed! Naast deze trend, was er nog een duidelijke andere trend te zien: het aantal medereizigers was relatief groot. Een heel gezin, vriendinnen en partners, iedereen is welkom en hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Angsten werden niet alleen overwonnen op de lange latten en die gekke planken, ook waagden enkelen hun leven op de rodelbaan en werden er enkele levens bedreigd tijdens het wekelijkse uurtje ‘eierstok-schieten’ (eisstockschie(ringel-s)en naast het hotel. Aanmoedigingen als ‘gooi ‘m naar Neukirchen’ en ‘gooien mag ook bovenhands’ eindigden in een gebroken eierstokgooiding en een prachtige eerste plaats voor Mireille.
Op een gebroken arm, een gebroken schouder en twee Corona-pechvogels na, hebben we deze wintersportweek allemaal heelhuids overleefd.

Het is niet in woorden uit te drukken hoe fijn het was om weer met de NVSV op wintersport te gaan. Heerlijk sporten in de sneeuw, de natuur, de snelheid en die vrijheid!
Zo fijn, plezier met een grote groep, nieuwe mensen leren kennen en herinneringen ophalen met andere Brambergcracks. We moeste er even op wachten, maar dat was het meer dan waard! Grote dank aan alle begeleiders/leraren, aan alle andere deelnemers en natuurlijk aan Jac de Geus die alles toch maar weer super geregeld had. Op naar volgend jaar!

Lieve groetjes Annemiek