Op de dag van de Witte Stok, 15 oktober, vraagt ook Annemiek aandacht voor blinden en slechtzienden met een tast- of verkenningsstok in het verkeer. Gek genoeg weet lang niet iedereen dat je als verkeersdeelnemer iemand met een wit met rood gestreepte tast- of herkenningsstok ALTIJD voorrang moet geven. Zegt het voort, deel en hou het verkeer voor iedereen veilig!!!

En Yoko schrijft daar natuurlijk op geheel eigen wijze over:

Dag van de Witte Stok: STOP voor de STOK

Ok, ik ben ook geen fan van die slanke bleke vriend van Annemiek – die zogenaamde tast- en herkenningsstok van haar. Het is een noodzakelijk kwaad. Die tast- of herkenningsstok is namelijk een internationaal erkent symbool waaraan verkeersdeelnemers blinden en slechtzienden kunnen herkennen en hun voorrang kunnen verlenen. Sterker nog, MOETEN verlenen.

Als ik voorbij loop gaan normaal gesproken alle alarmbellen af: enkele bangepoeperds springen gillend opzij, maar de meesten vallen spontaan in katszijm, eh hondszwijm voor mijn schoonheid hehe. Maar mij moet je juist negeren! Geen alarmbellen svp.

Voor die gekke bleke vriend, haar stokprothese met die rode streepjes moeten de alarmbellen juist in volle hevigheid afgaan. Zie je iemand die staat te zwaaien met een tast- of herkenningsstok aan de rand van de weg: STOP! Laat een blinde vink ALTIJD voor! Dat er iets aan die kijkertjes mankeert en zij daarom zelf het verkeer niet goed kunnen inschatten, hoef ik niet uit te leggen, toch?

Ik snap dat vele van jullie je rijbewijs al jaren terug hebben gehaald en enkele ‘m zelfs bij een pakje boter hebben gekregen, waardoor theoretische kennis van de verkeersregels wellicht niet helemaal is blijven hangen. Dus bij deze, witte stok met rode strepen: let op en stop!

Onze dank is groot. Zo blijft een boodschapje doen voor iedereen gezellig en ontspannen! (of afgrijselijk en ontspannen, zoals bij ons)

Volg Yoko op Facebook via https://www.facebook.com/GeleidehondYoko/