Vrouwtje laat het zich welgevallen hoor. Dacht ik dat IK het beste hulpmiddel was dat haar ooit was overkomen… Nou, de concurrentie is fors.
Maandag gingen we gezellig naar Rotterdam. Leuk een nieuwe stad! Vrouwtje durft niet echt naar nieuwe grote steden, dus daar moet ik hard aan de bak om haar met een veilig gevoel de stad door te loodsen. En dat doe ik met heel veel plezier. Maar ik dacht dat we gezellig met z’n tweetjes op pad zouden gaan. Niet dus!
Vrouwtje mocht een filmpje maken over de toegankelijkheid van Rotterdam door gebruik te maken van de OrCam MyEye. Een apparaatje op je bril dat teksten voorleest als je er naar kijkt. Huh wat? Gaat dat je ook helpen?
En blij dat ze ermee was! En ‘Oh, wat was ie snel’ en ‘oh, wat was ie handig’ en ja, ga nog lekker ff door, ’oh, wat ontzettend fijn’ en met een big smile, ’oh, nu kan ik eindelijk zelf de borden lezen’. Pfffff……
Ik snap ook wel dat ik geen teksten kan voorlezen, ik kom niet verder dan oeioei geloei, maar zo overdreven enthousiast over een ander hulpmiddel hoefde ze nou ook weer niet te zijn.
Ze is ook al zo’n fan van haar telescoopbril, dan kan ze zo gezellig met Pietermans vanaf de bank tv kijken.
Naar mij hoeft ze niet eens te kijken, mij kun je heerlijk voelen. Lekker mee kroelen en knuffelen! Daar heb je geen ogen voor nodig hoor!
En dat apparaatje, die OrCam MyEye of hoe het dan ook heet, leid je heus niet om obstakels heen, he (nog niet vrees ik). Dat ding troost je niet als je angstige momenten hebt. Het is niet je allerbeste maatje dat er altijd voor je is. Het legt geen arm om je heen. Maar IK geef je kusjes en plant mijn poten waar je ze maar hebben wil. Het echte ‘samen’-gevoel heb je echt alleen met mij hoor, echt!
Vrouwtje, je begrijpt. Een echte boezemvriend, zoals ik voor jou ben, zal het dus echt nooit worden hoor, en zeker niet van mij! Hooguit zal het een goede kennis worden die je eens iets voorleest. Als jij belooft dat dat ding nooit tussen ons zal komen te staan, beloof ik dat ik er geen verstoppertje mee zal spelen. Hehe…
NB. Noot van vrouwtje: Mijn allerliefste Yoko, geen enkel apparaat, hoe goed en fantastisch ook, zal jou als hulpmiddel en al helemaal als allerbeste vriendinnetje kunnen vervangen. Jij geeft mij geborgenheid, veiligheid en een onvoorwaardelijke vriendschap. Daar kan niets tegenop!