Meestal douwen vrouwtje en Pietermans mij bij de oppas als ze op vakantie gaan. Totaal geen probleem, geweldig zelfs, want dat is mijn puppypleegmoeder. Maar nu mocht ik mee. Leuk zou je denken… Propten ze me in een hondenbak… achter de tandem! Stoer als ik ben, vond ik dit een beetje onwennig. Dan maar een liedje zingen ter afleiding. Gelukkig kon ik mijn kop naar buiten steken, zodat ik alles kon zien.
Toen ik eindelijk uit de hondenkar mocht, wilde vrouwtje zwemmen! Getver, mij niet gezien. Tot aan het buikje en niet verder hoor! Eigenlijk wilde vrouwtje ook niet zwemmen, ze moest alleen plassen. Dat zegt ze ook nog eens op camera… ik schaam me dood!
Op een paar spannende dingen na, was het weekend geweldig! Heerlijk gewandeld, kuilen gegraven – ik ben tenslotte een Duitser – , andere honden stangen, beetje werken hier en daar, duizend keer dennenappels brengen naar vrouwtje en deze weer ophalen nadat zij ze weggegooid had en heerlijk tussen die twee in bed slapen… NOT dus! Pardoes werd ik hun bed uit gebonjourd, hoe ik het in mijn harige hoofd haalde! Vrouwtje proestte het uit en Pietermans probeerde geirriteerd te kijken… Natuurlijk weet ik dat dat niet mag, maar je kunt het altijd proberen. En dan zo’n onschuldig schuin koppie erbij trekken, dan kunnen ze gewoon niet boos op je worden.