Creatieve zichtoplossingen
 
Knoopjes, lege jampotjes, oud hout, wc-rollen, you name it, ik knutsel het! Natuurlijk kun je op kunstzinnig gebied heel wat non-visueel in elkaar flansen – breien, spekstenen, houtbewerken – maar eigenwijs als ik ben, wil ik met mijn restje zicht alles daadwerkelijk proberen te bekijken. En daar trek ik alles voor uit de kast: een hysterisch aantal lux waarmee ik mijn bureau verlicht en een grote loep met ook nog eens extra verlichting. Daar kan ik al best een leuk schilderijtje mee in elkaar hengsten, maar er is meer. 
 
Ik vertelde laatst dat ik via een Low Vision onderzoek bij Ergra Low Vision een telescoopbril kreeg aangemeten zodat ik zowaar weer televisie kon kijken! Hiephiep hoera! Ik heb me helemaal suf genetflixed! 
Maar nu blijkt dat dit vernuftige hulpmiddel met een klein opzetstukje pardoes omgetoverd kan worden tot een megaloepje! En daarmee kan ik toch lekker kunstige priegelwerkjes maken!    
 
Mijn slechtziendheid weerhoudt mij er dus absoluut niet van om heerlijk creabea bezig te zijn. Sterker nog, mijn slechtziendheid motiveert mij om nog creatiever te zijn! Niet zozeer met betrekking tot wat ik maak, maar juist hoe ik dat doe met mijn krakkemikkige zicht! Zo kan ik zelfs met mijn loepbril door mijn andere loep kijken en kan ik nog beter priegelen! Dat is vast niet de bedoeling, maar voor mij werkt het! Mijn creativiteit kent echt geen grenzen… hehe. 
 
Of wat ik maak mooi is? Ach, ‘beauty is in the eye of the beholder’. En aangezien het mijn kunst is, ben ik de beholder, dus: ja! En wat maakt het uit dat mijn ‘eye’ wat kippig is…
Maar goed, bekijk mijn vlog ‘How to knutsel als je een slechtziende creabea bent’  en oordeel zelf!