Gisteren ben ik lekker mee geweest met een wandeling van een hoop kippige wandelaars en hun trouwe geleideviervoeters. Een mooi gemengd groepje honden van onze geleidehondenschool Herman Jansen. Nou mooi… ik ben natuurlijk de mooiste en mijn zusje Mika mag er ook best wezen. Ik bedoel: gevarieerd. Zo hadden we zelfs een poedel in onze roedel, een paar doodles, labradors en een KNGF-verstekeling. Maar daar werd graag een uitzondering voor gemaakt, het was namelijk mijn vriendinnetje Jane. Nou ja, ik ben wel vriendjes met haar, maar zij is alleen maar bang dat ik op haar hoofd ga zitten.

Wij mochten van de baasjes heerlijk los ravotten. Die gekke blindjes gingen zelf de weg wel vinden! Whahahaha! Verbazingwekkend genoeg, kwamen ze al ploeterend arm in arm met stok en navigatie een heel eind. Wel liepen ze vol tegen overhangende takken aan, hehe. Ook al waren wij officieel off duty, wij hielden stiekem wel een oogje in het zeil. De baasjes hebben geen permanente schade opgelopen. Zelfs niet toe die labradors als tankers tegen hun knieën aan beukten.

We hebben heerlijk gerend, geworsteld en gerold. Aan het begin hadden we nog een blonde doodle, maar aan het eind was zij niet meer als zodanig te herkennen.

Volgende keer ga ik graag weer mee. Al stem ik wel voor zonneschijn. Vandaag kwam het met bakken uit de hemel. Nu ben ik geen fan van water, maar de modderpoelen maakten een hoop goed. En daarna met z’n allen in de bus! Ik heb de buspassagiers niet horen kokhalzen, dus ons geurtje zal wel meegevallen zijn. Dame buschauffeur vond het geweldig: vijf geleidehonden in haar busje, dat mag in de krant!

Laat dat nou ook het geval zijn. We zijn geïnterviewd door een redacteur van de locale krant in Zeist! De link volgt ergens deze week!