Vrouwtje moest weer eens een soort APK-keuring voor haar ogen ondergaan, oftewel een Low Vision Onderzoek. Ik moest dus mee naar Ergra Low Vision zodat zij weer eens door een paar apparaten getrokken kon worden onder leiding van een druk babbelende Low Vision specialist Michael. Alles werd uit de kast gehaald om te kijken of vrouwtje’s zicht nog ergens mee op te krikken viel.

Vrouwtje doet dit een keer in de paar jaar. Om te checken of haar hulpmiddelen nog toereikend zijn.
En wat bleek? Jampotje kreeg bovenop haar +23 contactlens een nieuwe leesbril. Haar oude van +2 was niet meer toereikend, dus ze kreeg nog eens +2 cadeau. En ja, dan kan ze ook nog alleen maar grote letters lezen… pffffff.

Na het afwerken van een vragenlijst en wat testjes wilde ze toch ook wel eens een loepbril proberen. Haar ergste nachtmerrie, want zo’n kijkertjesbril staat natuurlijk compleet belachelijk. En ijdel als ze is, weigerde ze dat pertinent. Ook al kon ze daarmee dus mooi wel in de verte kijken. De gek!!!

Maar nu dus toch. De loepbril ging op, en voila! In plaats van op een halve meter voor de tv moeilijk doen of in haar iPad te kruipen, kon ze nu van 2,5 meter in de verte kijken. En waar keek ze naar toe? Naar mij natuurlijk! Zag ze opeens wat een schoonheid ik eigenlijk ben, gniffel gniffel.

Het resultaat: vrouwtje kan voor het eerst naast Pietermans op de bank tv kijken. Er is echter wel een heel romantische film voor nodig om het stel in zwoele sferen te brengen, want elke keer als vrouwtje verliefd naar Pietermans kijkt, schiet hij compleet in een lachstuip. Maar ach, ze hebben zo’n fijne relatie dat ze die loepbril wel overleven.

IK vind die loepbril helemaal niets, want als ze goed richt kan ze nu zien dat ik kattenkwaad uithaal. Gelukkig is richten niet haar specialiteit…

Ps. Op https://ikwilbeterzien.nl/20…/…/heel-veel-extra-kijkplezier/ schrijft vrouwtje hier zelf ook een blog over, maar die is natuurlijk lang niet zo leuk als de mijne!