YOKO FOR PRESIDENT… nou nee, maar stem 17 juni in ieder geval op de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken!

Lopen vrouwtje en ik vorige week toch zomaar Lucille Werner tegen het beeldschone lijf. Schijnt ze op zoek te zijn naar een nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken. Deze minister gaat natuurlijk niet alleen alle mensen met een beperking vertegenwoordigen, maar ook ons hulp- en geleidehonden natuurlijk. Tenminste, dat vind ik.

Onze wensen? Gouden waterbakken, wekelijks een bezoekje aan een kuuroord (en niet om vrouwtje te helpen dus, he), oneindig toegang tot speeltjes, iemand die mij de hele dag door kroelt (sorry vrouwtje, ik ben onverzadigbaar) en onbeperkt toegang tot varkensoren, runderslokdarmen en andersoortige taaie ingewanden.

Lucille sputtert een beetje. ‘Nou Yoko…’
‘Niet?’ Stamel ik.
Ondertussen blijft Lucille wel lekker door kroelen. DAT heb ik in ieder geval al in de pocket.

Dus dit is allemaal te veel gevraagd? Misschien kan de nieuwe Minister er dan wel voor zorgen dat wij snoezige kleine helpertjes gewoon overal worden toegelaten. Best gek, het staat gewoon in de wet dat wij overal naar binnen moeten kunnen en toch zijn er haarbalhaters die ons pardoes buiten de deur zetten.
En ik kan veel, maar helaas kan ik niet kakken op commando, anders had ik natuurlijk een grote bolus op hun stoep gedraaid. En mijn vrouwtje heeft geen opruimplicht, lekker puh!

Maar goed, zo heeft iedereen vast wel iets wat ze de Minister willen laten aankaarten/oplossen. En ook mensen zonder beperking willen toch voor iedereen gelijke kansen, betere beeldvorming, betere toegankelijkheid, adequatere zorg, goede werkgelegenheid… you name it.

Stem dus ALLEMAAL op 17 juni voor de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken!!

(21.15 uur, NPO1, KRO-NCRV)