Dag 2, de echte uitdaging begint nu pas. Weetje, zo’n stormbaan is geen punt, zelfs vrouwtje komt met haar dikke bips over elk obstakel, maar vandaag moesten we het zonder een paar goed functionerende kijkers doen. En dan verrijst zich op een hele andere manier toch weer een stormbaan…

Pietermans kon maar een dagje meelopen. Dag twee moest ik dus twee blindo’s op sleeptouw nemen. Moet je even een voorstelling maken: ik in tuig, vrouwtje houdt mijn beugel vast, in haar andere hand heeft ze een klein beugeltje waar Grote G. zich dan weer aan vastklampte. In theorie gaat dat dan ongeveer zo: ik hou in voor een stoepje, dat voelt vrouwtje, die tilt haar pootje hoger op en blèrt ‘opstap’ en Grote G. neemt vervolgens ook een reusachtige stap.

Ik ben natuurlijk opgeleid om maar een mens veilig over straat te helpen, dus Grote G. nam als aanhangsel wel een klein risicootje. Gelukkig had hij zijn wit met rood gestreepte prothese ook nog bij zich die hij als wandelstok kon gebruiken.

De praktijk wees uit: een paar takken in de poffer, een geschaafd scheenbeen, enkele hegjes gesnoeid en Grote G. stortte een keer ter aarde… want als iets van 2 meter valt, berg je dan maar. Ik dacht wel meteen ‘kusje erop, over’ (noot van de redactie/vrouwtje: kusje in Yoko’s wereld betekent: tong van kin, via neusgaten, wenkbrouwen naar voorhoofd en dat zes keer snel achter elkaar). Hij veerde inderdaad meteen weer op. De kreet ‘Getver’ snapte ik alleen niet zo.…

Maar goed, Grote G. heeft de 20km zonder ernstig letsel overleefd. Gelukkig geen hekjes-, duinen- en weilandperikelen, maar een heerlijke tocht vanuit Alkmaar, via Akersloot, naar Graft. Hier en daar nog een pontje mee gepikt. Om te eindigen in een geweldig Bed and Breakfast (de Molenkolk) in de Rijp…

Echt genoten. Niet alleen vanwege het wandelen, maar ik op vakantie mag ik altijd naast vrouwtje slapen. En dat vind ik zo leuk dat ik elke voet, hand of puntje van een neus die ’s nachts buiten het bed steekt altijd even een kusje kom geven… toch altijd even laten weten hoe blij ik ben…