Vakantie… heerlijk relaxen, vertroeteld worden, pensstaafjes eten…

Maar nee hoor, vrouwtje wilde wandelen. En niet een blokje om he, maar zo’n lange afstandskwelling. Het Trekvogelpad moest het worden. En vrouwtje bedacht dat het wel gezellig was om Grote G. mee te nemen. Gezellig zeker, maar je moeten weten dat hij letterlijk niet eens het verschil tussen dag en nacht kan zien. Gelukkig ging Pietermans de eerste dag ook mee en fungeerde hij voor hem als geleidebeest.

Soms vond ik het best lastig om voor vrouwtje te werken, wilde eigenlijk ook wel ravotten met mijn speelmaatje Pietermans. Gelukkig hebben ze in de natuur geen behang, maar vrouwtje wilde me wel meerdere malen achter boomschors pakken.

Vol goede moed begonnen we in Bergen aan Zee, op weg naar Alkmaar. Heerlijk het eerste gedeelte door de duinen gestruind, heuveltje op, heuveltje af. Wist niet dat vrouwtje harder kon hijgen dan ik, hehe. Maar zij ploeterde gestaag door.

Gelukkig werd het tweede gedeelte beter begaanbaar. Dachten we! Werden we gewoon door de weilanden gestuurd. Halverwege wees Pietermans ons op het boordje ‘verboden voor honden’. Hmmm… gelukkig ben ik een hulpmiddel en geen hond, dus ik mag wel mee. Moest ik wel om de 100m over het hek heen getild worden door Pietermans.. Gelukkig ben ik als geleidehond heel wat gewend, en keek ik ook hier niet raar van op mijn snoet.

Honden zijn vaak verboden op weilanden omdat hondenpoep schadelijk kan zijn koeien. Snap ik niks van. Heb zelf al zoveel drollen gegeten en ik ben nog steeds kerngezond. Maar goed, als keurige geleidehond kakte ik netjes buiten de weilanden.
Had vrouwtje echter niet bedacht dat in die weilanden ook daadwerkelijk allerlei boerderijdieren zouden staan. Op een stampend schaapje na, vonden ze ons allemaal wel gezellig. Zo werden we achtervolgd door een club pinken en wilde er een groot paard met me spelen.

Zo tegen het einde van de wandeling werd het hijgen van vrouwtje versterkt door het piepen en kraken van haar spieren en gewrichten. Maar ‘die bolle’ zoals Pietermans haar altijd noemt, heeft het uiteindelijk wel gehaald. En ik? Ik had alweer zin in de volgende dag! Wandelen is ook echt vakantie!!