Vorige week ging ik met vrouwtje naar de open dag van mijn hondenschool Herman Jansen. Allemaal potentiële baasjes, mogelijke gastgezinnen, trainers en vooral heul veul haarballen. In allerlei soorten en maten! Zelfs die doodles waren geweldig. Allemaal net zulke knapperds als ik! En het allerleukste: mijn broertje was er, Thyro! Nou broertje, het is eigenlijk meer een geleidebeer geworden! Wat een joekel!

Voordat we naar de open dag gingen, mochten we met een groepje honden nog even samen in het park spelen. Konden we wat energie kwijt. Dachten Thyro en ik dat het wel leuk was om onze baasjes te foppen, kwamen we pikzwart terug! Tja, die bruine poten van Thyro en mij zijn natuurlijk geen gezicht. Ging vrouwtje weer mopperen. En ze vond ook nog dat ik stonk!
Moesten we eerst onder de douche voordat we naar de open dag mochten. Maar het was het waard, het was leuk!

Op de open dag vertelde vrouwtje andere visueel minder bedeelden hoe zij het vindt om een geleidehond te hebben. En niet om het een of ander, werd ik me daar een partijtje opgehemeld door d’r! Vrijheid… blablabla… beste maatje… altijd iemand die je helpt…blabla.

Toen ze begon over ‘Denk er ook aan…’ keek ik maar even de andere kant op. Kan me namelijk nog goed heugen dat ik pas geleden een onsmakelijk cadeautje voor haar had achter gelaten op de grond. Iets met ‘diarree tussen haar tenen’. Maar dat soort dingen onthou ik niet zo. Ze mag blij zijn dat ik het niet weer heb opgegeten. Daar wordt vrouwtje normaal gesproken ook altijd boos om. ZIJ mag snoepen bij de vleet, maar als ik een kokintje (noot van de vrouwtje: ook wel bolus, koeienvlaai of kattenkak genaamd) uit het gras pik, wordt ze pissig!

We dwalen weer af. Laat ik jullie maar gewoon zien hoe gezellig het was. Zie foto’s.

Denk je er nou over om zelf een geleidehond te nemen of zou je een gastgezin willen zijn voor ons geleidehondjes in spe? Kijk dan voor meer informatie op https://www.geleidehondentrainer.nl.