Voordat wij geleidehonden naar de ‘grote school’ mochten, oftewel DE geleidehondenschool, logeerden wij bij gastgezinnen. Deze lieve semi-baasjes leerden ons de basiscommando’s zoals zit, blijf, volg. Of ik de juiste combinatie van naam en handeling ook zo uitvoerde kan ik me niet zo goed meer herinneren. Ik kan het in ieder geval nu wel. Als ik wil tenminste.
En de semi-baasjes sleurden ons ook overal mee naar toe. Leuk!!!! Yes, naar de winkel, maar dan mocht ik weer niet met mijn grote neus in de vleeswaren duiken. Jippie, in de trein, waar ik dan niet op de bank uit het raam mocht kijken. En let’s party, naar feestjes, waar ik dan niet eens de vloer mocht stofzuigen.
Nu ik er zo over nadenk, begint het me te dagen dat ik mijn bijnamen ‘foei’ en ‘doe toch eens normaal’ toen moet hebben opgelopen… Nou ja, leerprocesje zal ik maar zeggen…

Ook mochten we elke twee weken naar de basisschool. Om het leerproces wat te bespoedigen. Ik denk dat ik teveel gekeet heb met mijn nestgenootjes, want iedereen mocht naar een jaar naar de grote school, behalve ik.. Ik bleef zitten. Geen jaar, maar een paar maandjes. Volgens de hondenschool gedroeg ik me nog te veel als puber (volgens vrouwtje overigens nog steeds).
Misschien ben ik een langzame leerling (of een hele slimme, want het was zooooo gezellig bij mijn semi-baasje!), maar uiteindelijk mocht ik naar school

And the rest is history, zal ik maar zeggen.

Anyway, zoals je begrijpt zijn die semi-baasjes onbetaalbaar! Zonder hun inzet en liefde kunnen (halve) blindjes niet zo’n knapperd krijgen als ik!

Denk jij er nu ook over om een jaar lang te zorgen voor draakjes als ik… Honderd keer roepen ‘niet op de bank’, de halve dag met piepstemmetjes goed gedrag belonen en een huis voor kwijl en haren hebben? Om uiteindelijk zo’n jampot-slechtziende als mijn vrouwtje haar zelfstandigheid en vrijheid te geven?

Kom dan op 11 mei naar de open dag van Geleidehondenschool Herman Jansen en ontmoet ons haarballen, de trainers, andere gastgezinnen en die lucky basterds waar wij voor werken! Geef je op via info@hondentrainer.nl. Meer info: https://www.geleidehondentrainer.nl

Ps Dikke kans dat de semi-baasjes ons weer in hun mik geduwd krijgen als vrouwtjes op vakantie gaan…
Vrouwtje vakantie? Ik vakantie!