Help, ik ben als decorstuk gebruikt. Vrouwtje speelde het visueel gehandicapte uithangbord in een promospotje voor KRO-NCRV en ik was het hondvormig aanhangsel. Maar het was voor een goed doel! Het spotje laat namelijk zien dat The Passion nu ook toegankelijk is gemaakt voor blinde kippetjes (en mensen) door middel van audiodescriptie (dat is iemand die precies vertelt wat er allemaal in het beeld gebeurt). En DJ Wouter van der Goes fluistert dat zwoel in je oor. Die had ik overigens ook weer ingepakt hoor, de opname moest zelfs een paar keer over omdat hij me wilde aaien! Een keer aaide hij vrouwtje per ongeluk – vond vrouwtje totaal geen bezwaar – maar die opnamen zijn in de blooperbak terecht gekomen.

Vrouwtje is wel een beetje schijnheilig want, met of zonder audiodescriptie, vrouwtje heeft de Passion nog nooit gezien. Ik vraag me eigenlijk zelfs af of ze het verschil tussen pasen en pinksteren wel weet, hehe. Nou ja, pasen dat weet ze nog wel, en pinksteren is iets met vlammetjes ofzo.

Nou, ik ga er donderdagavond ook meer eens goed voor in mijn mand hangen, want ik weet zelf eigenlijk helemaal niet waar pasen voor staat. Tja, ik zat tenslotte op een openbare geleidehondenschool.

Veel kijk- en luisterplezier! The Passion 18 april 2019, 20.30 NPO 1 en NPO Radio 2.