Ik doe altijd mijn uiterste best om originele cadeaus te bedenken. Het geven van een cadeaubon of iets geurigs van Rituals – hoewel ook erg lekker – vind ik een zwaktebod. Maar moeilijk hoeft een uniek cadeau niet te zijn, bij shoppe.nl vind je ze in overvloed! Voor iedere gelegenheid, maar een ‘zomaar’-cadeautje is natuurlijk helemaal da bomb!

Struinend door het ruime aanbod van shoppe.nl stuitte ik op een prachtige zilverkleurige metalen balpen waarop je gratis een persoonlijke tekst kunt laten graveren in allerlei lettertypen en formaten. In het personalisatie systeem kun je zelfs de plaats en het formaat van je tekst bepalen. Als je wilt, dat raad ik aan, kun je de tekst via deze tool ook makkelijk horizontaal en verticaal centreren, zodat de tekst er piekfijn op komt.

En ja, we schrijven natuurlijk niet echt veel meer met pennen, maar daarom is dit juist een extra speciaal cadeau. Zo kun je je trouwdatum erin laten graveren en er de getuigen mee laten tekenen. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon gebruiken voor je boodschappenlijstje of als je – heel retro – een ansichtkaart wil versturen.

In mijn geval geef ik dit cadeau symbolisch aan een schrijver.
Dertien jaar geleden was Cor van Vuren mijn collega bij MEE. Vanaf de eerste dag voelde ik een speciale band met hem. Naast ons werk deelden we veel. Ik over mijn handicap en mijn angsten, hij over zijn verleden en zijn diabetes, maar uiteraard kletsten we ook gewoon over de buurvrouw met de rode bh.

Cor en ik werkten allebei op de communicatieafdeling. Er ging geen Sinterklaas voorbij, je kon geen personeelsblad lezen of intranet openklikken, of Cor verblijde ons met zijn schrijfsels en gedichten. Altijd even kunstig en gevat. Nadat hij met pensioen ging – ik moest huilen toen ik dat hoorde – besloot hij zijn levensverhaal te schrijven. Ik mocht het lezen, nou ja, beluisteren in mijn geval, en het was echt prachtig.
‘Dit moet je uitgeven,’ drukte ik hem op het hart.
En uiteindelijk – geïnspireerd door mijn autobiografische boeken, +23 en Expeditie Ribbelroute – nam hij de stap. Hij publiceerde zijn levensverhaal.
Maar Cor ging verder. Het schrijven van een autobiografie is vertrouwd, maar het schrijven van een fictieve roman vereist een groot inlevingsvermogen en de vaardigheid om personages tot leven te brengen. En dat deed hij!

Hij schreef twee kinderboeken ‘Ziek? Beter!’ over een jong meisje met kanker en ‘Vluchten, het kan niet anders’ over een Syrisch gezin dat noodgedwongen moet vluchten.
Na mijn twee autobiografische boeken, heb ik mijn pen in de wilgen gehangen. Een fictieve roman, ik heb het geprobeerd, maar ik kan het gewoonweg echt niet. Daarom vind ik het extra knap wat Cor gedaan heeft.
Cor, je bent mijn inspiratie, als schrijver, maar nog meer als mens. Oprecht, zo grappig en altijd even liefdevol.
Ik heb jouw pen laten graveren met de woorden ‘my inspiration’, omdat het voorgaande zinnetje net niet paste ;).

Alsjeblieft, deze prachtige balpen is voor jou! En met die pen moet je natuurlijk wel blijven schrijven! En wie weet, haal ik mijn pen ook nog eens uit de wilgen… laten we elkaar blijven inspireren!

Liefs, Annemiek