Soms moet je jezelf eens lekker verwennen. En dat is precies wat ik gedaan heb. Ik heb mezelf getrakteerd op een memory locket ketting! Een memory locket in een mooi sieraard waarin je kleine aandenkens stopt – die Shoppe zelf liefkozend ‘floating charms’ noemt. Je hebt keuze uit bijna 800 floating charms, dus ik was er maar eens goed voor gaan zitten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een memory locket charm van gemaakt!

Natuurlijk heb je de veelvoorkomende vormpjes als hartjes en bloemetjes, lettertjes en een halve dierentuin, maar originele geesten stoppen er natuurlijk gewoon een zaag, maatbeker, laptop of haai in, haha. Zelf twijfelde ik… een badeendje? Raar maar waar: daar heb ik er al heel veel van, en ja ik ben 42 jaar.. Of toch een nagellakpotje, om mezelf eraan te herinneren dat ik niet elke dag mijn nagels tot op het tweede kootje af moet bijten. En die teckel dan? Gewoon om mijn Duitse herders te sarren?

Maar nee, ik heb serieus gekozen:

  • Het teken van mijn sterrenbeeld kreeft, en nee dit is niet het nummer 69..
  • Een sneeuwvlokje, omdat het geluid van sneeuw zo intens mooi is, maar stiekem ook omdat ik beestachtig van de pistes af kan knallen.
  • Een schelpje, het teken van de Camino, een wandeltocht naar Santiago de Compostela, een ervaring die een hele positieve invloed op mijn leven heeft gehad.
  • Een geboorteteentje van mijn geboortemaand juli. Oké, oké, dat is niet helemaal waar: het is het steentje van februari, maar ja, paars is mijn lievelingskleur. 

Eigenlijk passen er nog best een paar charms in de locket, maar ik prop mijn memory locket niet tot de nok toe vol. Maar nu had ik dan toch een probleem, ik wilde er nog maar een kiezen. Dat werd:

  • Een groen geboortesteentje vorm van een dierenpootje: de ideale combinatie. Het pootje staat natuurlijk voor mijn geleidehond Yoko, mijn gepensioneerde geleidehond Chanda en mijn grijze haarbal poes Kees. Het geboortesteentje is van augustus: de maand waarin de belangrijkste mensen in mijn leven zijn geboren: mijn vriend Pieter en mijn ouders!

De overige charms die ik had uitgezocht, heb ik uit mijn winkelmandje moeten kieperen, want de disk (de achterkant van de locket) is namelijk ook de moeite waard om te zien! Ook deze disks kun je zelf maken, maar ik koos er voor een uit hun eigen assortiment, de floating locket handgeschreven disk love zilver.

Kies je trouwens, net als ik, teveel leuke charms, dan kun je deze ook in andere memory lockets doen, want shoppe.nl verkoopt niet alleen memory locket kettingen, maar ook memory locket armbanden, sleutelhangers en zelfs horloges!

Heb je zelf geen inspiratie, dan kun je ook complete memoroy lockers bestellen, deze zijn er zelfs in thema’s als ‘moeder-dochter’, ‘familie’, ‘kerst’, ‘vriendin’, ’50 jaar’, e.d. Maar het is natuurlijk veel leuker om, net als ik, zelf je memory locket samen te stellen! Neem er maar flink de tijd voor, de keuze is overweldigend!