‘Uitgaan’ wordt in huize Van Munster door de meerderheid niet geassocieerd met terrasjes pakken of lekker dansen, nee, met rennen in het bos en raggen over het strand. Twee schuine koppies kijken altijd al verwachtingsvol als iemand het woord ‘uit’ alleen al noemt. Tja, dat type ‘uitgaan’ vraagt niet om hakjes en een zijde jurkje, maar om een half legeruniform. Ook leuk als het je smaak is, maar ik ga voor iets charmanters.
Daarom poets ik mijn favoriete Panama Jack-boots een beetje op, vis ik mijn dunne wollen trui uit de mottenballen en hoop ik dat mijn baggy jeans na deze heerlijke zomer nog passen. Haar in een stoere vlecht, vleugje mascara en lipgloss, en voilà, mijn ‘uitgaanslook’ is bijna compleet. Let wel, bijna!

Mijn robuuste leren bruine armband van shoppe.nl maakt mijn outfit namelijk helemaal af. Deze ‘Soul’-armband heeft een rvs-plaatje waar je letters, foto’s en zelfs symbolen gratis op kunt laten graveren. Ik heb ‘m in het bruin (past goed bij mijn haar!), maar je kunt ook kiezen voor cognac, groen, blauw, zwart en beige).

Op een stoere armband hoort een stoere foto. Geen twijfel over mijn keuze: mijn potige Duitse herders moesten hier gewoon op. Afhankelijk van de foto kun je ervoor kiezen of je de achtergrond er wel of niet bij gegraveerd wilt hebben. Om het ‘ruige’ van de armband te benadrukken heb ik ervoor gekozen om de prachtige natuur van Oostenrijk er ook bij te laten graveren.

Deze ‘Leren armband met foto graveren Soul smal’ is 1,8 cm breed en 28 cm lang. Hij is geschikt voor een polsmaat van 18 tot 25 cm, of smaller als je zelf een riemgaatjesprikker hebt 😉 Dezelfde armband is ook in een nylon-versie te krijgen (bruin, grijs, zwart) of in een maatje breder en langer. Leuk om je vriend cadeau te doen!

De nazomer gaat over in de herfst, de heiige lucht trekt over de weilanden, blaadjes verkleuren en het wordt ’s avonds weer vroeger donker. Het najaar komt, je kunt het gewoon ruiken. Vanmorgen trok ik er dan ook vroeg op uit met mijn schoothondjes voor een lekkere lange wandeling door de weilanden. Heerlijk genieten!

Na een uur stevig doorstappen – de hondentongen hingen  al een tijdje zijwaarts uit de bekken – voelde ik het koele briesje langzaam overgaan in een miezerige motregen. Getsie, de temperatuur was goed genoeg om zonder jas naar buiten te gaan, maar mijn trui was toch echt niet waterdicht. We versnellen onze pas, maar de terugweg duurt opeens een stuk langer. Motregen werd regen, werd plensregen, werd een stortbui en eindigde in: doorweekt tot op mijn ondergoed. Mascara halverwege mijn wangen, modderspetters tot halverwege mijn bovenbenen, Chanda en Yoko die zich toch echt vlak naast me moeten uitschudden… en mijn Soul-armband? Die trotseert de elementen met gemak. Het plaatje is van roestvrij staal en is dus zo weer glimmend gepoetst! En de leren band kan ook heel wat hebben! Als een verzopen kat stond ik voor de deur. Het enige dat er nog hip en stoer uitzag? Juist, mijn armband!