Shoppe.nl staat er natuurlijk om bekend dat je persoonlijke sieraden kunt bestellen. Ze verkopen sieraden waar je niet alleen foto’s en zelfgekozen teksten op kunt laten graveren – wat op zich natuurljk al heel gaaf is – maar er is nog zoveel meer!
Ik heb dit keer voor iets anders bijzonders gekozen. Mijn vriend en ik hebben namelijk allebei iets met ‘ogen’. Ik ben namelijk ernstig slechtziend en mijn vriend is opticien. Nu zul je misschien denken dat Pieter en ik voor elkaar gevallen zijn, al stoeiend tussen de oogmeetapperatuur, maar niets is minder waar. Nee, deze ‘oog’-connectie was echt puur toeval (maar wel handig voor mij ;).

In zijn voormalige optiekzaak hing een schilderij dat mij mateloos fascineerde. Ik ben geen kunstkenner, dus ik zou er geen stijl uit kunnen halen of een kunstzinnig oordeel over kunnen vellen. Ik vond het gewoon mooi. Het was voor mij goed te zien, omdat het een grof geschilderd is met duidelijke contrasten. Op het schilderij staat een hoofd en met grote opvallende ogen met lange wimpers waarvan een oog gesloten is. Ik voelde me meteen aangesproken omdat ik zelf blind ben, waardoor mijn oog ook een beetje dromerig dicht kan vallen. Ik liet Pieter een foto maken van het schilderij, want dit symbool wilde ik vereeuwigd hebben op een sieraad!

Ik was wel een beetje zenuwachtig of zo’n schilderij wel goed overkomt als je ‘m laat graveren op een harthanger, maar dat was nergens voor nodig. Het hartje is gemaakt van rvs/edelmetaal en de afmeting is 3,1 cm x 2,7 cm. De afbeelding is heel duidelijk geworden en hij hangt prachtig om mijn hals. Vanaf nu knipoogt mijn ketting vrolijk naar iedereen die ik tegenkom. Het schilderij hangt nu bij mijn vriend thuis, maar op deze manier kan ik er ook van genieten. En het is toch leuk om je handicap te verwerken in een sieraad. Mijn slechtziendheid maakt mij namelijk uniek, net als dit sieraad!

Op de achterkant heb ik ervoor gekozen om hartjes te laten graveren, deze kun je selecteren bij symbolen in de bewerkingstool van de ketting. Als je de hanger beweegt schitteren de hartjes vrolijk naar je toe. Het is erg leuk dat je de achterkant van de ketting ook kunt laten graveren, hierdoor krijg je eigenlijk twee kettingen in een! De achterkant is namelijk zo mooi dat je de hanger net zo goed andersom kunt dragen!

De ‘ketting graveren met hanger hart klein zilver’ en de ketting zijn er in verschillende soorten en maten. Weet je niet zeker welke bij jouw wensen past? Of twijfel je over de geschiktheid van jouw afbeelding of foto? Dan kun je altijd contact met shoppe.nl opnemen door een opmerking te plaatsen in het bestelveld, of bel gewoon even!