Toen ik een jaar of zes was droeg ik elke dag een bedelarmbandje, en dun zilveren armbandje met bedeltjes in allerlei vormen. Van een bedeltje weet ik nog precies wat het was: een poesje. Ik was zo wezenloos gek van dieren, maar ik mocht zelf geen huisdier omdat deze slecht voor mijn ogen zouden zijn. Dus ik omringde mezelf dan maar met poezensloffen, pluche poezen, poezenposters en mijn poezenbedelarmbandje dus. Ik droeg hem elke dag, en toen… was hij weg. Verloren! Foetsie! Nooit meer teruggevonden…
Mijn diepe teleurstelling werd echter al snel weggenomen. Mijn oogarts vertelde ons totaal onverwacht dat we toch een huisdier mochten nemen.

Ik kreeg een poes! Heus, een echte poes!

Toen ik jaren later op mezelf ging wonen, was mijn huis niet compleet zonder kat natuurlijk! Nog voordat er een bankstel stond, dartelde er al een kitten rond! Een brutaal grijs gekleurd boerderijkatje, genaamd Kees. En ze heeft heel wat me te stellen gehad. Acht jaar geleden zadelde ik haar op met een enorme Duitse herder die een levend harig speeltje wel heel interessant vond. Vrienden werden ze nooit, maar Kees gedoogde die stinkerd. Ik weet alleen niet of Kees het me helemaal vergeven heeft toe ik nog zo’n kalf in huis haalde! Maar geloof het of niet, mijn grijze monstertje is de baas in huis!

Dat verdient een eerbetoon! En toen schoot dat poezenbedelarmbandje door mijn hoofd. Bij shoppe.nl heb ik een schitterende zilveren bedelarmband samengesteld. Men zegt dat herinneringen uit het verleden niet te overtreffen zijn, maar stiekem vind ik deze bedelarmband veel mooier dan diegene die ik jaren geleden verloren was. Nu heb ik geen vaag bedeltje dat in de verte op een kat lijkt. Nee, er zit een prachtige fotobedel aan met een foto van mijn stoere poes, precies zoals ze is! Ik heb gekozen voor een hartjesvorm – omdat ik zoveel van haar hou – maar je kunt de fotobedel ook in een ronde versie krijgen.

Het samenstellen van een bedelarmband is super simpel. Mocht je er niet uitkomen dan staat er boven aan de pagina een stappenplan met uitleg en twee voorbeelden ter inspiratie.
Ik koos voor een zilveren armband, maar shoppe.nl heeft ook verschillende gekleurde leren armbanden en zelfs verschillende kettingen waar je bedels aan kunt hangen.

Ook de bedels zijn er in allerlei soorten en maten, zo zijn er hangende bedels, maar je kunt ook kiezen voor kralen of glasbedels. Zelf koos ik naast de fotobedel voor verschillende bedels in hartjesvormen en een hangend bedeltje. Om ervoor te zorgen dat niet alle bedels bij elkaar hangen, kun je net als ik bedelstoppers gebruiken, mooie roestvrij stalen ringetjes die de bedels op z’n plaats houden. Mijn armband bestaat uit zilvergekleurde bedels, zo matcht mijn armband bij elke outfit, maar er zijn ook bedels in verschillende leuke kleuren. De bedels hebben een gat van 4,5 mm waardoor ze ook geschikt zijn voor vele andere merken zoals Pandora en Troll-beads. De bedels zijn makkelijk te wisselen, maar de fotobedel van mijn trouwe poes Kees zal ik er altijd aan laten!

Lieve Kees, een knap poesje ben je nooit geweest…. Je koppie was te klein in verhouding tot je lijf, je verfbad was mislukt en dan die gekke dunne veel te lange staart! Maar wat ben je lief! Ook na 16 jaar, nu je ook nog een bejaard skeletje met een ontploft vachtje bent geworden en je buik bijna over de grond sleept, blijf jij voor mij de mooiste en liefste poes van de wereld! Ook als je er op een dag niet meer bent, dan draag ik je met mijn prachtige bedelarmband toch nog elke dag met me mee.

Kees 6-12-2003 – 10-7-2018