‘Als ik jou was zou ik je brievenbus goed in de gaten houden ;),’ appt mijn vriend Pieter. Hij kan een verrassing ook niet voor zich houden, hij kan het gewoon niet laten om een te hint geven.
‘Oh?!’ reageer ik verheugd terug. Ik krijg dus een cadeautje!
Achter de deur sta ik te popelen om de post uit de brievenbus te grissen zodra de postbode de klep open doet. Hebbes!
‘Bedankt,’ roep ik terwijl ik de bubbeltjesenveloppe openscheur.

Ik word al helemaal blij van het luxe gouden cadeauzakje. Bij Shoppe.nl kun je je cadeau in verschillende sjieke zakjes laten inpakken en alleen dat geeft al zo’n feestelijk tintje aan de verrassing. Ik open het zakje en zie een prachtige zwarte leren dames armband met een roestvrij stalen plaatje, stoer en toch elegant. Ik pak mijn vergrootglas erbij om de tekst te bekijken. Niet dat de tekst zo klein gegraveerd is, het lettertype en de grootte kun je op de website overigens zelf heel makkelijk bepalen, maar ik ben professioneel kippig, oftewel zeer slechtziend. Nog voor ik het naamplaatje gelezen heb, valt het mij daarom ook al op dat de armband van stevig, gevlochten leer gemaakt is dat heel prettig aanvoelt.

‘SGVOP – P’ staat er in mooie sierlijke letters op gegraveerd. Ik smelt. Pieter is doorgaans zo romantisch als een deurbel, dus dit overtreft mijn stoutste verwachtingen. Toen wij elkaar net leerden kennen, appte hij dat hij zo gek op mij was. Maar al gauw waren we in verwarring. Zijn we nou gek OP elkaar of VAN elkaar? Beide, constateerden we. Dus wij hebben er van gemaak: super gek van op je! En die afkorting – SGVOJ – zijn we altijd blijven gebruiken. Echt ons dingetje.

Helaas ben ik ook niet veel romantischer dan een deurbel. Ooit heb ik ‘ik hou van je‘ in chocolade letters achter gelaten voor mijn vriendje, zo’n 15 jaar geleden, en dat was een romantisch hoogtepunt dat ik nooit meer heb weten te evenaren. Dus hoe bedank ik Pieter nu zo origineel mogelijk? Dan bedenk ik me dat ik hem natuurlijk ook zo’n armband kan geven. Ik zoek in shoppe.nl en jawel, ze hebben ook mannenarmbanden! Ik koop natuurlijk niet dezelfde armband, we zijn tenslotte geen ANWB-stel, maar een stoere mannelijke versie. En ook op deze kun je iets laten graveren. Je kunt eindeloos variëren met namen, speciale data, spreuken, in allerlei lettertypen, en je kunt er zelfs symbolen als een hartje, dierenpoot, veer of maan op laten zetten. En wat doe ik?

‘OSGVOJ – A’ omdat ik OOK zoveel van jou hou…